
INGREDIËNTEN:
• 3 el gelatine poeder
• 2 el heemst wortel
• 1/2 cup water
• 1/2 cup honing
• Merg van een vanillestokje of essence.
(Ik gebruik zelf vanille co2)
• een snufje zout
• wat maizena of arrow root
voor het aansnijden en bewaren.
BENODIGDHEDEN:
• een keukenapparaat of handmixer
• bakpapier
• een vorm naar wens waar je mengsel ingaat.
• cups
RECEPT:
- Neem twee flinke eetlepels heemst wortel oftewel marshmallow root en laat deze minimaal 4 uur, maar bij voorkeur de hele nacht weken in een halve cup water. Zelf deed ik dit in kokend water maar later las ik dat dat niet hoeft, kamertemperatuur is ook prima.
- schep de gelatine poeder in de mixkom en giet hier het water op, laat dit even 'bloeien' terwijl je de honing klaarmaakt.
Ook mag hier meteen de vanille en het snufje zout bij.
- doe een halve cup honing in een steelpannetje en warm deze net even zo op, dat het vloeibaar wordt. Let op dat je deze niet heter laat worden dan 40/45 graden, volgens vele onderzoeken komen er dan toxische stoffen vrij uit de honing. Dat moeten we niet hebben!
- dan zet je de mixer aan en giet langzaam de warme honing hierbij. blijf mixen tot het een schuimig geheel is maar nog wel vloeibaar, een beetje vergelijkbaar met gewone yoghurt.
- maak je bakpapier nat en kneed deze in een bolletje, nu kan je hem veel makkelijker in je vorm plaatsen.
- hier giet je je mengsel in en deze zet je weg op je aanrechtblad (4 uur) of even een uurtje in de koelkast.
- Als je je vinger erop duwt en deze veert terug dan is het klaar om aangesneden te worden. bestrooi eerst de bovenkant met flink wat maizena of arrow root en snijd vervolgens aan. Rol ze nog even door het poeder voordat je ze in een luchtdichte bak plaatst.
TIPS:
- Je kunt ze luchtdicht op kamertemperatuur bewaren maar liever niet in direct (zon)licht.
- strooi de arrow root er vóór het aansnijden op, dan voorkom je meteen het aan elkaar plakken.
- Je kunt de honing vervangen voor maple syrup en de gelatine voor agar agar voor een vegan variant (dit heb ik alleen gelezen en niet uitgeprobeerd)
- Doe er bietenpoeder, zoete aardappelpoeder of butterfly pea poeder doorheen bij het mixen voor een leuk en verantwoord kleurtje.
- Je kunt ook (ipv of erbij) hibiscus thee trekken, zo heb je ook vele gezondheidsvoordelen! Hibiscus is rijk aan anti oxidanten en draagt bij aan hormoonbalans, versterkt het immuunsysteem, verminderd celbeschadiging en verlaagd de bloeddruk.
Reactie plaatsen
Reacties